slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

You are here

Taekwondo Kriss wordt rookvrij!

De stad Antwerpen start een campagne om alle sporthallen rookvrij te maken. Wij doen uiteraard met veel plezier mee ;-). 

Hieronder het informatiepamflet van de stad.

Wil je ook dat je kind of tiener straks in een rookvrije omgeving kan sporten/spelen/uitgaan/…? Ja, toch? Daarom zet Taekwondo Kriss de stap naar een rookvrije toekomst. Vanaf nu maakt onze club deel uit van Generatie Rookvrij. Generatie Rookvrij wil een brede beweging op gang trekken die ijvert voor meer rookvrije omgevingen, daar waar veel kinderen en jongeren komen.

Waarom?
Elke week beginnen in België honderden kinderen te roken. Kinderen en jongeren spiegelen zich aan mensen waarnaar ze opkijken en kopiëren hun gedrag. Ook rookgedrag: zien roken doet roken. Zo geven we onbewust het signaal dat roken bij het leven hoort. Terwijl iedereen, ook rokers, de jeugd liever niet ziet roken. Tegelijk tellen we gemiddeld 40 tabaksdoden per dag in België. Confronterend, niet?

Maar stel nu dat we de logica achter ‘zien roken doet roken’ doorbreken. Rookvrij als de nieuwe norm. Zo beschermen we kinderen en jongeren tegen de verleiding om te starten met roken. Wat we daarvoor moeten doen? Meer rookvrije omgevingen creëren.

Rookvrij sporten in Buurtsporthal Parkloods
Roken en sporten passen niet bij elkaar. Samen met Sporting A wil onze club voluit gaan voor een rookvrije generatie. Daarom wordt ook de omgeving van Buurtsporthal Parkloods  rookvrij. We vragen je om enkel nog te roken uit het zicht van kinderen en jongeren, dus ook niet meer aan de inkomdeuren.

Jouw bijdrage?
Niet roken in de buurt van kinderen en jongeren. Haalbaar, toch? Wil je je hiervoor extra inzetten? Bijvoorbeeld door rokers positief aan te spreken? Hiervoor bestaat een opleiding. Interesse? Laat het weten aan iemand van het bestuur of schrijf je meteen in voor de opleiding positief aanspreken van rokers langs de zijlijn.

Meer weten over Generatie Rookvrij?
Surf naar www.generatierookvrij.be.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer